top of page
Search
Writer's pictureL. Gnaftis & Co

Tax Department-Διευκρινήσεις για την διμερή Συμφωνία μεταξύ Κύπρου και ΗΠΑ

Updated: Nov 1, 2019



Το Τμήμα Φορολογίας πληροφορεί όλα τα νομικά πρόσωπα και τους αντιπροσώπους τους ότι, η διμερής Συμφωνία Αρμόδιας Αρχής για την ανταλλαγή εκθέσεων ανά χώρα (CbC) μεταξύ της Κύπρου και των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, η οποία βρίσκεται επί του παρόντος υπό διαπραγμάτευση, αναμένεται να τεθεί σε ισχύει για τα οικονομικά έτη αναφοράς που αρχίζουν την ή μετά την 1η Ιανουαρίου 2019.


Ως εκ τούτου, στην περίπτωση οπού η τελική μητρική οντότητα ενός ομίλου Πολυεθνικού Επιχειρήσεων είναι φορολογικός κάτοικος στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, δημιουργείται υποχρέωση υποβολής (secondary filing) έκθεσης ανά χώρα στο Τμήμα Φορολογίας για τα οικονομικά έτη που ξεκινούν από ή και την 1η Ιανουαρίου 2018 και πριν από την 1η Ιανουαρίου 2019.


Για παράδειγμα, προκύπτει υποχρέωση υποβολής (secondary filing) έκθεσης ανά χώρα (CbC) στο Τμήμα Φορολογίας για το οικονομικό έτος που λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2018, ακόμη και αν η έκθεση ανά χώρα (CbC) έχει ή αναμένεται υποβληθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες.


Επιπλέον, στις περιπτώσεις στις οποίες οι γνωστοποιήσεις, για τα οικονομικά έτη αναφοράς που ξεκινούν την ή μετά την 1η Ιανουαρίου 2018 και πριν από την 1η Ιανουαρίου 2019 και που έχουν κατατεθεί στην Κύπρο από κυπριακές συνιστώσες οντότητες ομίλων Πολυεθνικού Επιχειρήσεων που επηρεάζονται από την ανακοίνωση αυτή, θα πρέπει να αναθεωρηθούν (εάν απαιτείται) σύμφωνα με την παρούσα ανακοίνωση. Εάν οι γνωστοποιήσεις αυτές αναθεωρηθούν έως τις 31 Δεκεμβρίου 2019, δεν θα επιβληθούν κυρώσεις για τα οικονομικά έτη αναφοράς που αρχίζουν την ή μετά την 1η Ιανουαρίου 2018 και πριν από την 1η Ιανουαρίου 2019.


Τμήμα Φορολογίας Κύπρου 30/10/2019

31 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentários


bottom of page